Tűzoltósport Tűzoltósport

Sportteljesítményeket díjaztak

A hivatásos katasztrófavédelmi szervek 2013. Éves Országos Pontszerzõ Bajnokságának összesített versenyét Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyerte meg. A dobogó második fokára Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata állhatott fel, míg a bronzérmet a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság érdemelte ki teljesítményével.

Forrás: http://www.katasztrofavedelem.hu

III. Országos Kismotorfecskendõ-szerelési bajnokság

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Zalaszentiváni Önkéntes Tûzoltó Egyesület közösen rendezte meg a III. Országos Kismotorfecskendõ-szerelési bajnokság tizedik, egyben záró fordulóját szeptember 28-án szombaton, Zalaszentivánon, a település sportpályáján.

A versenyen huszonegy csapat mérte össze felkészültségét a három – „retro”, „modern” és „nõi” – kategóriában.
Retro kategóriában az elsõ helyet az Újbuda Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság, a második helyet Becsehely Önkéntes Tûzoltó Egyesület, harmadik helyet pedig a Györöki Hamutiprók érte el.
Modern kategóriában az elsõ helyezett Baja, második Püspökladány, harmadik pedig a Újbuda Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság lett.
A nõi kategóriában az elsõ a Böhönye Önkormányzati Tûzoltó-parancsnokság lett, õt a Alsópáhok Önkéntes Tûzoltó Egyesület csapata követte, a harmadik helyezett pedig a Hegykõ Önkéntes Tûzoltó Egyesület nõi csapata.

 

Bővebben: III. Országos Kismotorfecskendõ-szerelési bajnokság

XV. Nemzetközi és a XIX. Nemzetközi Ifjúsági Tûzoltóverseny

Az elõkelõ második helyet szerezte meg a franciaországi Mulhouse-ban zajló tûzoltóverseny keretében szervezett Nemzetek Bemutatóján a magyar ifjúsági csapatok produkciója.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság és a Magyar Tûzoltó Szövetség közös szervezésében tizenegy magyar tûzoltó csapat vesz részt július 14-21 között a franciaországi Mulhouse-ban megrendezett XV. Nemzetközi és a XIX. Nemzetközi Ifjúsági Tûzoltóversenyen. A Nemzetközi Tûzoltó Szövetség 1961-tõl évente, 1969-tõl négyévente szervez versenyeket a hagyományos, 1973-tól a tûzoltósport-, 1977-tõl ifjúsági tûzoltóverseny kategóriákban.

Bővebben: XV. Nemzetközi és a XIX. Nemzetközi Ifjúsági Tûzoltóverseny

III. Országos Kismotorfecskendõ-szerelési Bajnokság

Püspökladány adott otthont a III. Országos Kismotorfecskendõ-szerelési Bajnokság hatodik fordulójának július 13-án. A városi sportpályán reggel kilenc órától már lázas készülõdés folyt, és szerencsére az idõjárás is kegyeibe fogadta a versenyzõket.

A megmérettetésen 16 csapat, három kategóriában mérte össze tudását, modern, retro és nõi számokban.

A tavalyi bajnok Újbuda hivatásosai 25,03-as idõt szereltek, ami aranyérmet jelentett, és retro versenyszámban szintén õk állhattak a dobogó legfelsõ fokára.

Bővebben: III. Országos Kismotorfecskendõ-szerelési Bajnokság

CTIF 2013. évi Nemzetközi Ifjúsági és Felnõtt Tûzoltó Versenyen

Újabb egyeztetõ megbeszélés tartottak a magyar csapatok vezetõi az országos tûzoltósági fõfelügyelõ vezetésével a CTIF 2013. évi Nemzetközi Ifjúsági és Felnõtt Tûzoltó Versenyen való részvételrõl, a felkészülés helyzetérõl.

A július 14. és 21. között a franciaországi Mulhouse-ban tartandó versenyen két hivatásos, hét önkéntes és két ifjúsági csapat indul, valamint kilenc magyar versenybíró is képviseli a hazai színeket.
 
A május elején tartott megbeszélésen meghatározottak értelmében most szó esett a felkészülés menetérõl, a kiutazás megszervezésérõl, pénzügyi kérdésekrõl, illetve a még egyeztetésre váró feladatokról.

Bővebben: CTIF 2013. évi Nemzetközi Ifjúsági és Felnõtt Tûzoltó Versenyen

Körmend nyerte a megyei döntõt (Vas)

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 28-án tartotta a Tûzoltó Sportverseny megyei döntõjét Szombathelyen.

A tûzoltó sportverseny hagyományainak ápolása jegyében idén is megrendezésre került a Tûzoltó Sportverseny, melynek megyei döntõjén a megye mindhárom hivatásos tûzoltó-parancsnoksága, a Szombathelyi, Sárvári és Körmendi Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság is képviseltette magát.


Bővebben: Körmend nyerte a megyei döntõt (Vas)