TFA TFA

TFA Husqvarna Lengyelország 2013

Ötödik alkalommal rendezték meg Lengyelországban a legerõsebb tûzoltók versenyét.

A Torunban megrendezett versenyre 11 ország több mint 300 tûzoltója nevezett. Lengyel, német, cseh, szlovák, litván, szlovén, magyar, skót, francia, kanadai, Egyesült Királyságbeli és Egyesült Államokbeli versenyzõk mérték össze tudásukat, rátermettségüket.

Bõvebben: torun.pl

Eredmények: http://www.tfa-poland.pl/files/wyniki2013_tfa.pdf
TFA Poland: http://www.tfa-poland.pl/

Bővebben: TFA Husqvarna Lengyelország 2013

Szegedi tûzoltó a világversenyen

A hazai rendezésû TFA (Toughest Firefighter Alive, szabad fordításban "a legerõsebb tûzoltók versenye") során elért eredménye alapján a Szegedi Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság állományából Rasztik Ferenc tûzoltó õrmester meghívást kapott a hatfõs nemzeti csapatba, amely a hétvégén a lengyelországi Torun városában mérte össze erejét a világ 17 országának csapataival.

Az erõpróba látványosan illeszti be a tûzoltók mindennapi munkáját versenyszerûen mérhetõ keretek közé: a feladatok között szerepel tömlõhúzás és összetekerés, kalapácsolás öt kilós kalapáccsal, 15 kilós kanna cipelése, egy 80 kilogrammos bábu vontatása, palánk átmászása, tömlõfelhúzás és lépcsõfutás. Ezeket a feladatokat a lehetõ leggyorsabban kell teljesíteni a versenyzõnek - többségét légzõkészülékkel.


Bővebben: Szegedi tûzoltó a világversenyen

Erejüket is bizonyították tûzoltóink (Nógrád)

A Balassagyarmati Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság tûzoltói is részt vettek a május 17-én Budapesten megrendezett TFA - Hungary országos és meghívásos nemzetközi bajnokságon, vagyis a legerõsebb tûzoltók versenyén.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság, a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Budapesti Tûzoltó Szövetség által szervezett erõpróba látványosan illeszti be a tûzoltók mindennapi munkáját versenyszerûen mérhetõ keretek közé. A megmérettetésre több mint kétszáz egyéni versenyzõ adta le nevezését, akik harmincegy hivatásos tûzoltóságot, hat önkéntes tûzoltó egyesületet, hét katasztrófavédelmi igazgatóságot képviseltek, illetve jöttek versenyzõk Szlovákiából és Csehországból is. 



Bővebben: Erejüket is bizonyították tûzoltóink (Nógrád)

Somogyi siker az országos TFA versenyen

A IX. TFA-Hungary Bajnokságot („Legerõsebb Tûzoltók Versenyét”) Budapesten rendezték meg a Mûvészetek Palotája mellett május 17-én. A versenyre összesen százötvennyolc tûzoltó nevezett, Somogyból huszonegy fõ vett részt a küzdelemben.

A bajnokság célja az volt, hogy a civil társadalomnak bemutassák a speciális tûzoltói beavatkozások során fellépõ fizikai igénybevételt versenyszerû keretek között. Korcsoportonkénti kategóriákban egyéni és csapatteljesítményeket is értékeltek.


Bővebben: Somogyi siker az országos TFA versenyen

Kaposvári a legerõsebb hazai tûzoltó

Az erõ és az ügyesség dominált május tizenhetedikén a Mûvészetek Palotájánál, ekkor rendezte meg ugyanis a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság, a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Budapesti Tûzoltó Szövetség a TFA – Hungary országos és meghívásos nemzetközi bajnokságot. A Toughest Firefighter Alive (Legerõsebb Tûzoltó) magyarországi versenyének idei abszolút egyéni gyõztese Stanislav Kalvoda, a csehországi Brno tûzoltóságának õrmestere lett, a csapatversenyt pedig a tiszaújvárosi Tûzoltó és Mûszaki Mentõ Kft. hármasa nyerte.

Bővebben: Kaposvári a legerõsebb hazai tûzoltó

IX. TFA 2013. Végeredmény

A 2013-as TFA verseny összetett végeredmény:


Fotó: Murai László

 1
 Stanislav Kalvoda CZ - Czech Fire Brno 
 TFA35 
5´39½80
 2
 Ficik Adrian TFA Team Slovakia
 TFA355´42½83
 3
 ifj. Bodó László KÖTÉL
 TFA5´50½90

Képek a Galériában: IX. TFA-Hungary 2013

Letölthetõ eredmények:


Bővebben: IX. TFA 2013. Végeredmény

További cikkeink...

  1. IX. TFA-Hungary versenykiírás

Alkategóriák