Csongrád megye sportban diadalmaskodott!

Kemény, férfiakat próbáló versenyek eredményeit összesítve született meg az eredmény: az ország katasztrófavédelmi igazgatóságai közül a Csongrád megyei igazgatóság szerezte a legtöbb pontot a BM OKF által meghirdetett pontgyûjtõ versenyben. Mindezt a csillogó kupa és a pénzjutalom mellett a sporttisztünknek átadott fõigazgatói elismeréssel is elismerték a szombaton, Siófokon rendezett díjátadó ünnepségen.

Az év folyamán terepfutó, atlétikai, kispályás labdarúgó és fekve nyomó versenyeken mérte össze tudását az ország 22 megyei katasztrófavédelmi igazgatóságának csapata. Az év végével ezek eredményeit összesítették, és a legjobbak díjakat vehettek át Siófokon, a Katasztrófavédelem szervezetében fizikai felkészítéssel és sportszervezéssel foglalkozó szakembereinek országos találkozóján.


A 2012-es évben a legtöbb pontot – szám szerint 83-at – az összesítés szerint Csongrád megye szerezte meg, maga mögé utasítva a holtversenyben a második helyen végzett 69-69 pontos fõvárosi és pest megyei igazgatóságok csapatait.

Az év során megrendezett versenyeken a Csongrád megyei versenyzõk a harmadik helyet értek el a terepfutó és az atlétikai bajnokságokon, a második helyen végeztek a kispályás labdarúgó tornán, és nem találtak legyõzõre a fekve nyomó bajnokságon.

A szép eredményt kapcsán Szentesi Szabolcs, tûzoltó hadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sportszervezést is végzõ tisztje az ünnepségen átvehette Bakondi György tûzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság fõigazgatója fõigazgatói elismerését.

Szentesi Szabolcs elmondta: a Csongrád megyei tûzoltók fizikai állapotukat igyekeznek karban tartani, szívesen sportolnak, s mivel az igazgatóság biztosítja számukra a versenyeken való részvétel feltételeit, a megmérettetést is szívesen vállalják. A fõhadnagy hozzátette: az elsõ díjjal járó 300 ezer forintos anyagi elismerésbõl az állomány részére sportszereket fognak vásárolni.

Arany-Tóth Attila

 
Forrás: http://csongrad.katasztrofavedelem.hu