Versenyeztek az önkéntes tûzoltó egyesületek

2012. június 02-án a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Farád Önkéntes Tûzoltó Egyesülete közösen rendezte meg a Csorna körzetéhez tartozó önkéntes tûzoltó egyesületek sportversenyét. A versenyen 20 önkéntes tûzoltó egyesület 50 raja és 1 létesítményi tûzoltóság raja küzdött meg egymással. 

A verseny megnyitóján beszédet mondott Kóczán Zoltán, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Közgyûlés alelnöke, Sallai Péter tûzoltó ezredes, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Gyopáros Alpár országgyûlési képviselõ és Szalai Zoltán, Farád Község polgármestere. 
Sallai Péter tûzoltó ezredes hozzászólásában kiemelte, hogy a tûzoltás terén szükség van az önkéntes tûzoltó egyesületek, az önzetlen emberek tevékenységére. Azonban az egyesületeknek meg kell felelniük a jogszabályokban elõírt feltételeknek és valós teljesítményt kell felmutatniuk. A katasztrófavédelem azoknak a tûzoltó egyesületeknek tud segítséget nyújtani, amelyek saját maguk is tesznek azért, hogy mind szakmailag, mind technikailag fejlõdjenek. A verseny is egy értékmérõ, hiszen az eredmény a technika, a felszerelés és az emberi tudás függvénye. Minden csapatnak sportszerû, sikeres versenyt kívánt.
A verseny során két feladatot – kismotorfecskendõ-szerelése és stafétafutás – kellett a csapatoknak teljesíteniük, és ezen versenyszámok összesített eredményei alapján került felállításra a csapatok sorrendje. 
Összetett csapatversenyben Rábacsanak Önkéntes Tûzoltó Egyesülete szerezte meg az elsõ helyet. 
A versenyen Szlovákiából vendégcsapatok is részt vettek, akik külön kategóriában versenyeztek.
A Tejfalu, Nagymagyar, Alsójányok, Gomba és Csallóközkürt Köztestületi Tûzoltóságok közül Nagymagyar szerezte meg az elsõ helyezést.