Önkéntes Tûzoltó verseny Lébényben

2012. június 02-án a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Lébény Önkéntes Tûzoltó Egyesülete közösen rendezte meg Lébényben az önkéntes tûzoltó egyesületek sportversenyét. A versenyen 20 önkéntes tûzoltó egyesület 35 csapata és 1 létesítményi tûzoltóság csapata indult.

A verseny megnyitóján a csapatokat köszöntötte Szilágyi János tûzoltó alezredes, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetõje; Dr. Nagy István országgyûlési képviselõ, Mosonmagyaróvár város polgármestere, valamint Kovács Gábor, Lébény nagyközség polgármestere, aki a versenycsapatok mellett 130 éves fennállása alkalmából külön köszöntötte Lébény Önkéntes Tûzoltó Egyesületét is.  
A csapatok két versenyszámban mérhették össze tudásukat – kismotorfecskendõ-szerelésben és stafétafutásban – melyek összesített eredményei adták a helyezések végsõ sorrendjét.
A versenyen Szlovákiából is vettek részt vendégcsapatok, õk külön kategóriában versenyeztek. 

A rendezvényt Sallai Péter tûzoltó ezredes, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Balogh Ferenc ny. tû. ezredes, a Megyei Tûzoltószövetsége elnöke, Pesztenlehrer Lajos ny. tû. ezredes, a Tûzvédelmi Tanácsadó Testület elnöke, Szilágyi János tûzoltó alezredes, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetõje, valamint Kovács Gábor Lébény nagyközség polgármestere zárta. Sallai Péter tûzoltó ezredes hozzászólásában kiemelte, hogy az önkéntes tûzoltó egyesületekre a tûzoltás terén a továbbiakban is szükség van. A csapatok versenyen való megjelenése is bizonyítja, hogy az egyesületekre lehet számítani, arra törekednek, hogy a feltételeknek és elvárásoknak megfeleljenek. A verseny egy jó értékmérõ számukra, ahol az elért eredmény a technika, a felszerelés és az emberi tudás függvénye.  

I. fokú Önkéntes és létesítményi tûzoltók versenyének eredményei: 

Leány rajok:
I. Mosonszolnok
II. Bõsárkány 

Nõi rajok: 
I. Mosonszolnok
II. Lébény 

Fiú rajok:
I. Lipót
II. Lébény
III. Jánossomorja
IV. Darnózseli
V. Mosonszentmiklós
VI. Feketeerdõ
VII. Mosonszolnok 

Férfi rajok:
I. Feketeerdõ
II. Lipót
III. Lébény
IV. Bõsárkány
V. Mosonszentmiklós, Jánossomorja II. 
VI. Jánossomorja I.
VII. Mosonszolnok
VIII. Mecsér
IX. Hédervár
X. Halászi
XI. Darnózseli
XII. Hegyeshalom
XIII. Kimle
XIV. Dunakiliti
XV. Levél
XVI. Rajka
XVII. Halászi 

Létesítményi tûzoltóságok férfi: 
I. BOS Mosonszolnok férfi
II. Veritas Dunakiliti férfi