BM Országos Atlétikai Bajnokság (Békés)

2012. május 23-án került megrendezésre a BM Országos Atlétikai Pontszerzõ Bajnokság. A versenyen részt vett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából a Mezõkovácsházi Hivatásos Tûzoltóparancsnokságtól Zengõ Dezsõ tûzoltó õrmester és Róka Bertold tûzoltó õrmester, valamint az Orosházi Hivatásos Tûzoltóparancsnokságtól Baukó Tibor tûzoltó õrmester és Gyenge Antal tûzoltó õrmester.

Az országból hét megyei katasztrófavédelmi igazgatóság indított csapatot és velük együtt a rendezvényen összesen 407 versenyzõ vett részt.

A csapat tagjai súlylökésben, kézigránát hajításban, 100m, 400m és 1500m-es síkfutásban, illetve távolugrásban mérték össze ügyességüket.

A megmérettetésen távolugrásban bizonyultunk eredményesnek, ahol Zengõ Dezsõ tû. õrmester (6méter 22centivel) vitte el a harmadiknak járó érmet.

A versenyzõknek nem csak egymással, hanem az idõjárás viszontagságaival is küzdeniük kellett. A többórás napsütést, vihar és jégesõ is többször megzavarta. Mindezek ellenére az idõ nem befolyásolta a versenyzõk lelkesedését.