A pápai tûzoltók a legjobbak

Egyéniben és csapatban adtak számot gyakorlati tudásukról ügyességi és gyorsasági feladatokban a megyei tûzoltók pénteken. A pápaiak bizonyultak a legjobbnak.A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a veszprémi Schönherz-pályán rendezte meg a hivatásos tûzoltó-parancsnokságok megyei versenyét. Az idei megmérettetésen a veszprémi, a pápai, a pétfürdõi, az ajkai, a badacsonytomaji, valamint a balatonfûzfõi parancsnokságok mintegy 60 hivatásos tûzoltója vett részt.

A megyei verseny résztvevõi két kategóriában, egyéniben és csapatban adtak számot gyakorlati tudásukról ügyességi és gyorsasági feladatokban.

Egyéniben Gerhart Ádám lett a legjobb, a második helyen Simon József, a harmadik helyen pedig Kiss Károly végzett.

Csapatban a Pápai Hivatásos Tûzoltóparancsnokság vitte el a gyõztesnek járó serleget, második helyen a badacsonytomaji, míg a harmadik helyen a veszprémi parancsnokság tûzoltói végeztek.

Az emléklapokat, valamint a legjobbnak járó díjakat Németh Tamás megyei katasztrófavédelmi igazgató és Kovács Zoltán kormánymegbízott adták át a megyei verseny eredményhirdetésén.

A kormánymegbízott elmondta, bár mindenki nem gyõzhet egy verseny keretében, viszont sok tapasztalattal lehettek gazdagabbak és jobban megismerhetik bajtársaikat a lánglovagok. Kovács Zoltán szerint minden tûzoltóverseny nagyon fontos, hiszen a tûzoltók évrõl-évre számot adhatnak szakmai tudásukról, bemutathatják, ki mit tanult.

Németh Tamás megyei katasztrófavédelmi igazgató pedig hozzátette, a versenyt jövõre újra megrendezik.

Forrás: http://www.veszport.hu