PEST MEGYEI GYÕZELEM A BM ORSZÁGOS ATLÉTIKAI BAJNOKSÁGON

A 2012. évi BM Országos Atlétikai Bajnokság május 23-án került megrendezésre a Készenléti Rendõrség szervezésében, az UTE Atlétikai Sportpályáján.

A versenyen összesen 33 csapat, 407 fõ nevezett, a katasztrófavédelmi szervek közül mindösszesen 7 szerv (Békés MKI, Csongrád MKI, Fejér MKI, Fõvárosi KI, OKF, Pest MKI, Tolna MKI), 30 versenyzõvel indult.

A bajnokságon nem csak az idõvel harcoltak a versenyzõk, hanem az elemekkel is. A szikrázó, forró napsütéses órákat több vihar is megszakította, így a villámlás és a jégesõ még változatosabbá tette a háromszor újraindított versenyt.

Az eddigi belügyi atlétikai versenyekkel összevetve szembetûnõ változás, hogy a különbözõ versenyszámokban elért eredmények nagyon magas színvonalat – egyéni és csapat teljesítményt – mutatnak, és látványosan növekszik a különbség a mezõny és az élen végzettek között.

A katasztrófavédelmi szervek közül legjobban szerepelt egyéni férfi 1500 m síkfutásban, 35 év fölötti korosztályban,
Sági József tû. fõhadnagy a pest megyei  váci hivatásos tûzoltóságról. Õ kimagasló teljesítménnyel elsõ helyezést ért el.

Csapatversenyben az FKI csapata érte el a legjobb helyezést.

A díjkiosztón a díjakat Dr. Kontrát Károly, BM parlamenti államtitkár, Vincze P. Márton, az ORFK RSZKK igazgatója, Simon Sándor r. alezredes, Készenléti Rendõrség fõosztályvezetõje, Bedõk János r. ezredes, Készenléti Rendõrség fõosztályvezetõje adta át.

A verseny fõvédnöke Dr. Pintér Sándor belügyminiszter volt.

A versenyt a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt kollégánk tiszteletére „Weglárz Iván emlékversenynek” nevezték el.