Ismét aranyérmes a váci tűzoltónk - Pest

Sági József tű. százados kiválóan szerepelt az április 10.-én megrendezett Országos Katasztrófavédelmi Atlétikai bajnokságon. A versenyt Kaposvárott, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében, immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg. Tizennyolc megye huszonegy csapata mérte össze képességeit a pályákon.

Vác Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság állományából Sági József tű. százados már többször is igazolta, hogy élen jár a különböző sporttevékenységekben. Bizonyított már lépcsőfutásban, félmaratonon, részt vett a NATO futáson, valamint a sí versenyeknek is örökös résztvevője. Kimagasló sporteredményeiért tavaly év végén a Magyar Rendészeti Sportszövetség elismerő oklevelét is átvehette.

A csütörtöki bajnokságon a versenyzők hat számban nevezhettek: 100 méteres síkfutásban, majd a férfiak 1500 méteres, míg a hölgyek 400 méteres síkfutásban mérhették össze erejüket, de váltófutásban, súlylökésben, távolugrásban és kézigránátdobásban óriási küzdelmeket láthatott a közönség.

Váci tűzoltónk 1500 méteres távon, 0:04:27-es idővel elsőnek futott be a célba. 

Fotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. zls. szóvivő, Somogy MKI

Forrás: PMKI