Vértes és Rotary futóversenyek

Március 30-án rajtolt el mindkét futóverseny, ahol igazgatóságunk hivatásos állománya szép számmal képviselte magát.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett Rotary Futófesztiválon nemcsak hosszútávon (maraton, félmaraton, negyedmaraton) indulhattak a versenyzők, hanem rövidtávon is. Természetesen a jótékonykodás is szerepet kap a megmérettetésben, minden évben nemes célért futhatnak a versenyzők. A legnagyobb létszámban versenyző csapat egy félautomata defibrillátor készüléket nyert.

 

A szervezők szerint nagyon fontos, hogy egyre több, iskolában, óvodában, munkahelyen, sportlétesítményben, orvosi rendelőben, munkahelyen legyen defibrillátor, hogy hirtelen szívmegállás esetén gyors újraélesztési segítséget kaphassanak a bajba került emberek. Ehhez kívántak segítséget nyújtani a futóverseny kapcsán felajánlott fődíjjal.

A csapatok közötti verseny célja, hogy egyre több embert sikerüljön megmozgatni, nemtől és kortól függetlenül, valamint a figyelem felhívása a mozgás fontosságára, az egészséges életmódra. 

Igazgatóságunkat dr. Szentkirályiné dr. Sovány Ágnes tűzoltó hagnagy, osztályvezető orvos, Daróczi Attila tűzoltó őrnagy, megyei iparbiztonsági főfelügyelő, Hajdúnánásról Domoszlai Attila tűzoltó alezredes, Péter Tamás tűzoltó főtörzsőrmester és Nagy Nándor tűzoltó őrmester, Püspökladányból Rácz Tibor tűzoltó őrnagy képviselték, akik sorra javítják meg egyéni eredményeiket. Gratulálunk mindenkinek és további szép sportsikereket kívánunk!

A Rotaryval egy időben, Fejér megyében is "ringbe" szálltak a futók, a magyar terepfutás Mekkájának is nevezett Vértes Terepmaratonon. Itt már kategóriánként limitált a nevezés, a versenyzőknek szintidőt kell teljesíteni az induláshoz. Pintér Tamás tű. alezredes, igazgatóhelyettes a maratoni távot választotta ez alkalommal, és 4:55-ös idejével a középmezőnyben végzett. Természetesen Neki is jár az elismerés, gratulálunk!

Madai Petra tű.hdgy.

Forrás: http://hajdu.katasztrofavedelem.hu