Bronzérem bírkózásban

2014. március 29-én rendezték meg Miskolcon a Veterán Kötött és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságot. A 40-45 éves korosztályban 97 kg-os súlycsoportban Kispéter Mihály tű. zászlós harmadik helyezést (bronzérmet) szerzett.

Megszokott rendszerben zajlott Miskolcon a veteránok kötött-és szabadfogású országos birkózó bajnoksága, ahol előbbiben 136, utóbbiban 134 birkózó mérte össze a tudását. A verseny hét kategóriára lett osztva, minden kategóriában hét súlycsoportban küzdhettek a versenyzők a bajnoki címért. Ezen a versenyen indult Kispéter Mihály tű. zászlós a 40-45 évesek, azaz a „B” korcsoportban 97-kilogrammban, ahol bronzérmet szerzett.

Kispéter Mihály tíz éve hivatásos állományú tagja a katasztrófavédelemnek. Több beosztásban dolgozott már a szervezeten belül, jelenleg a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Műveletirányítási Ügyelet műveletirányító referense. Nyolc évesen kezdte ezt a sportot, majd 21 éves korában hagyta abba. Öt hónappal ezelőtt azonban elhatározta, hogy indul a miskolci bajnokságon, és meg is kezdte a felkészülést. Jelenleg a Kertvárosi Birkózó és Sumo Sport Club tagja és a club színeiben indult a versenyen is. Közel húsz év kihagyás után kiválóan teljesített a súlycsoportjában. Igazi sportemberhez méltóan megbízható, és mindig maximális teljesítményt nyújtó szakembernek ismerik a kollégái az ügyeleten. 

Ezúttal is gratulálunk ehhez a nagyszerű sport teljesítményhez!

Forrás: PMKI