BM OKF Úszóbajnokság 2014

Huszonkét szervezeti egység 141 versenyzője állt rajthoz

A Készenléti Rendőrség Hős utcai uszodájában szálltak vízbe a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság idei úszóbajnokságának résztvevői. A megmérettetést a főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte. Az esemény különlegességét az adta, hogy míg tavaly csak hetvenen vettek részt a bajnokságon, az idén már több mint száznegyvenen neveztek a megmérettetésre.
Az idei első országos pontszerző úszóbajnokságon huszonkét csapat képviseltette magát, minden megyei igazgatóság, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központja, illetve a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ is küldött versenyzőket. A bajnokság célja a hivatásos katasztrófavédelmi szervezetek állománya figyelmének felkeltése az aktív sportolási lehetőségekre, a versenyszellem és az egészséges életmód kialakítására.  A versenyzők női és férfi kategóriában, korosztályokra bontva, különböző úszásnemekben indultak, így száz- és kétszáz méteres mell-, gyors-, hát- és pillangóúszásban, illetve férfi- és vegyesváltóban is rajthoz álltak. A verseny problémamentesen, óvás és sérülés nélkül zajlott le.

A csapatok versenyében első lett a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata, megelőzve a fővárosi versenyzőket, és a harmadik helyen végzett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei együttest.
 
Letölthető eredmények:
Forrás: FKI