Pest - Ismét aranyérmesek a váci tűzoltók!

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre október 12-én szombaton a Lépcsõfutó Országos Bajnokság. A nagy fizikai és pszichikai készenlétet egyaránt igénybevevõ versenyt a szokott helyen, a SOTE Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében tartották.

A verseny szabályai szerint, a tûzoltóknak egyénileg vagy párban kell felfutniuk a SOTE huszonharmadik emeletére, teljes védõfelszereléssel, légzõkészülékben.

Pest megye vonatkozásában a versenyen indult a váci Hivatásos Tûzoltó-parancsnokságról Bársony Antal tûzoltó százados, Sági József tûzoltó százados, Hajas Sándor tû. törzsõrmester, Povazsan Zsolt tû. törzsõrmester, Babella Dávid tû. zászlós, Vígh József tû. fõtörzsõrmester a páros kategóriában. Egyéniben is nevezett Sági József tû. százados és Benkó József tû. fõtörzsõrmester. A Gödöllõi Hivatásos Tûzoltóságról Fehér Róbert tû. õrmester és Szalai Péter tû. fõtörzsõrmester mérette meg magát a páros versenyszámban.

Nagykáta Hivatásos Tûzoltóságról Szabó Krisztián tû. zászlós indult egyéniben. A szigetszentmiklósi hivatásosok közül Szûcs-Szabó Tamás tû. törzsõrmester és Szalai Zsolt tû. törzsõrmester, valamint Illés Péter tû. fõhadnagy és Gyenizse Zoltán tû. törzsõrmester indultak páros kategóriában.

 A versenyen a 40-44 éves indulók közül Sági József nyert a váci tûzoltóságról. Férfi páros kategóriában a 30-39 évesek között Sági József, és Bársony Antal gyõzött szintén a váci tûzoltóságról, õk lettek gyõztesek az abszolút kategóriában is.

Fotó: FKI videócsoport

Forrás: PMKI