V. Rendvédelmi Sárkányhajó Kupa

Augusztus tizenhatodikán ötödik alkalommal rendezte meg a Rendvédelmi Sárkányhajó Kupát a Budapesti Tûzoltó Szövetség és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület. A versenyt az idén is a Népszigetnél tartották. A megmérettetés elismertségének növekedését mutatja, hogy ez az elsõ esztendõ, amikor a viadal szerepel a Belügyminisztérium sportnaptárában.

A Népszigethez tíz csapat kétszáz versenyzõje érkezett, képviseltette magát egyebek mellett a rendõrség, a honvédség és a katasztrófavédelem. Valamennyi hajóban ült nõi résztvevõ, de az idei viadal extrája mégis az volt, hogy a versenyre érkezõkbõl sikerült kiállítani egy teljes hölgycsapatot is, az igen hangzatos Õrült Nõk Ketrecben elnevezéssel. A résztvevõket két idõfutam, döntõ futamok és háromszáz méteres versenytáv várta.  


Végeredmény letölthetõ: itt (pdf)

Galéria: V. Rendvédelmi Sárkányhajó Kupa

Az idõfutamok után az elsõ négy legjobb idõt evezõ csapat szállhatott sárkányhajóba és versenybe az elsõ helyét, egyben a kupáért, a többiek a helyosztón lapátoltak a „B” és „C” döntõkben.
 
A viadalt a tavaly is gyõzedelmeskedõ bajaiak Speed Dragons elnevezésû csapata nyerte, megelõzve a Terrorelhárítási Központ együttesét. Harmadikak a Dunakanyar Sárkányai néven rajthoz álló váci tûzoltók lettek, negyedikként pedig a Ludovika Sárkányainak hajója ért célba. Az ötödik és a hatodik helyen két tûzoltócsapat, a Vasi és a Zuglói Sárkányok osztoztak. Hetedikként az Alkotmányvédelmi Hivatal, nyolcadikként a Pénzügyõr SE sárkányai hajóztak be a célba. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság hajója lett a kilencedik, tizediknek az Õrült Nõk lapátoltak át a célvonalon. Bár utolsók lettek, de õk voltak a mezõnyben a legcsinosabbak. A díjakat Kelemen Zsolt, a Budapesti Tûzoltó Szövetség elnöke adta át.

Fotó: Péter Zsolt

Forrás és fotók: katasztrofavedelem.hu

 


Bajai tûzoltók gyõzelme az V. Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar kupán:

2013. 08. 16 -án Budapesten rendezték meg az V. Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar kupát. Az idei versenyen 10 csapat vett részt. Köztük a Speed Dragons a Bajai Hivatásos Tûzoltó Parancsnokság csapata. A Speed Dragons csapata négy héten keresztül, heti három alkalommal a Bajai Vízisport Clubnál készült a megmérettetésre, illetve a címvédésre.

Bõvebben fotókkal: bacs.katasztrofavedelem.hu