Országos Országos

VII. Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar kupa (2015. június 12.)

VERSENYKIÍRÁS és lebonyolítási terv

LETÖLTHETŐ (pdf)

A bajnokság célja:

Versenyzési, sportolási lehetőség biztosításával segíteni a hivatásos katasztrófavédelmi szerv, a társszervek, a Honvédség és a Belügyminisztérium állományába tartozók fizikai aktivitását, ezzel elősegítve az egészségmegőrzést és az egészségfejlesztést. A sportmozgalom közösségformáló erejének felhasználásával sportbarátságok, munkakapcsolatok kialakítása, azok elősegítése, megszilárdítása. A szervezetek közötti jó kapcsolat ápolása, a tűzoltócsaládok ismerkedésének lehetősége az együttlét közösségformáló erejének kihasználásával.

Bővebben: VII. Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar kupa (2015. június 12.)

Fedett Pályás Atlétikai Szenior Országos Bajnokság (2015.03.06.)

Az atlétáknál télen sincs megállás mert a terep és mezei futások mellett, fedett pályán is megmérettetik magukat a tél végén. Így történt ez március 6.-án is a Budapesti SYMA csarnokban rendezett Fedett pályás Atlétikai Szenior Országos Bajnokságon ahol Sági József tű. szds. is rajthoz állt.

Józsi a leghosszabb fedett számban a 3000 m-en indult, ahol az M40 kategóriában és abszolútban is a legjobb volt 9:12-es idejével, ezzel megszerezve az idei első bajnoki címét.

Bővebben: Fedett Pályás Atlétikai Szenior Országos Bajnokság (2015.03.06.)

II. Tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokság

2014.05.22.-én rendezték meg az II. Tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságot.

Tíz órakor a versenyzők megérkeztek a Turul emlékműhöz, ahol egy fél órás bemelegítés következett, majd a rajtszámok átvétele után mindenki lesétált a Turul lépcsőn a rajthoz. A női és férfiversenyzők külön kategóriában indultak. A rajtvonaltól két percenként indultak a futók és átlagban 6-7 percre volt szükségük, hogy megküzdjenek a 419 lépcsővel és a közel 280 méteres szintkülönbséggel. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot négy váci tűzoltó képviselte: Sági József tű. százados, Benkó József tű. főtörzsőrmester, Vígh József tű. főtörzsőrmester, Hajas Sándor tű. törzsőrmester. A győzelmet idén is Sági József szerezte meg a 40 év feletti kategóriában új 3:32-es pályacsúccsal a fiatalabb versenytársakat is megelőzve.

http://pest.katasztrofavedelem.hu/images/hirkepek/pest/index_2293.jpg

Bővebben: II. Tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokság

VI. Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar kupa (Versenykiírás)

Időpont: 2014. június 12. csütörtök

Helyszín: Budapest XIII. kér. Népsziget KSI vízittelep Versenytáv: 200 méter

A bajnokság célja: Versenyzési, sportolási lehetőség biztosításával segíteni a hivatásos katasztrófavédelmi szerv, a társszervek, Honvédség és a Belügyminisztérium állományába tartozók fizikai aktivitását, ezzel elősegítve az egészségmegőrzést és az egészségfejlesztést. A sportmozgalom közösségformáló erejének felhasználásával sportbarátságok, munkakapcsolatok kialakítása, azok elősegítése, megszilárdítása. A szeivezetek közötti jó kapcsolat ápolása, a tűzoltócsaládok ismerkedésének lehetősége az együttlét közösségformáló erejének kihasználásával.

Bővebben: VI. Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar kupa (Versenykiírás)

„Lépcsők 2014” - Szabolcs

2014. április 23-án újra lépcsőztek a tűzoltók Nyíregyházán, a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola kollégiumában. 2003. óta immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Megyei Tűzoltószövetség a megye tűzoltói részére egyedi lépcsőfutó versenyét, „Lépcsők 2014” néven. A megyei versenyen a romániai SOMES Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége is nevezett egy csapattal. A lépcsőfutást a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola kollégiumában tartották, ahol 14 csapat versenyzett. A két fős csapatok, valamint az egyéni kategóriában nevezett versenyzők közel harminc kilogrammos teljes felszereléssel tették meg a 191 lépcsőfoknyi távot. A versenyre nevezett tűzoltókon kívül három bánkis diák, Kondor Csaba, Varga János és Koscsó Kristóf is megméretette magát, akik ugyan könnyített felszereléssel, de a versenyzők elismerését elnyerő eredménnyel tették meg a távot.

Bővebben: „Lépcsők 2014” - Szabolcs

Ismét aranyérmes a váci tűzoltónk - Pest

Sági József tű. százados kiválóan szerepelt az április 10.-én megrendezett Országos Katasztrófavédelmi Atlétikai bajnokságon. A versenyt Kaposvárott, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében, immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg. Tizennyolc megye huszonegy csapata mérte össze képességeit a pályákon.

Vác Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság állományából Sági József tű. százados már többször is igazolta, hogy élen jár a különböző sporttevékenységekben. Bizonyított már lépcsőfutásban, félmaratonon, részt vett a NATO futáson, valamint a sí versenyeknek is örökös résztvevője. Kimagasló sporteredményeiért tavaly év végén a Magyar Rendészeti Sportszövetség elismerő oklevelét is átvehette.

Bővebben: Ismét aranyérmes a váci tűzoltónk - Pest