Nemzetközi Nemzetközi

Master Hegyifutó Világbajnokság Szlovákiában

Szeptember másodikán rendezték a  17. Masters Hegyifutó Világbajnokságot a szomszédos Szlovákiában. A cseh határhoz közeli Pruskéban a Fehér Kárpátok vonulataiban jelölték ki a bajnokság 9,6 km-es pályáját, amelyben 606 méter szintemelkedés és 106 méter lejtés volt, Pruske településről az Oroszlánkő (Vrsatec) nevű csúcsra kellett felfutni. A magyar színeket egy tíz fős kis csapat képviselte akik nagyrészt tapasztalt atlétákból álltak. A világbajnokságra 22 ország 500 futója nevezett.

Bővebben: Master Hegyifutó Világbajnokság Szlovákiában

Európa-bajnok erőemelő a székesfehérvári tűzoltók között

2014. június 13-14-én, a szlovákiai Trnova városában került megrendezésre a 2014. évi WUAP Profi Erőemelő Európa-bajnokság. A rendezvényen részt vett Szűcs Attila tű. főtörzsőrmester, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója is.

Attila a Submaster 100 kg erőemelés versenyszámban indult, és guggolásban 360 kg-ot, fekvenyomásban 250 kg-ot, felhúzásban pedig 280 kg-ot teljesítve 890 kg-os összesített eredménnyel egyéni európa-bajnok lett.

Fotó és forrás: FMKI

Maratoni futóverseny Rómában

2014. március 23-án huszadik alkalommal rendezték meg a Róma Maratont Olaszországban. Minden eddiginél több versenyző, tizenhétezer futó indult. Kilencezer hazai olasz versenyző mellett százhuszonkettő országból összesen nyolcezer külföldi is indult a negyvenkettő kilométeres távon. Indulás a Colosseumtól történt - szakadó esőbben, erős szélben, ezzel jócskán próbává téve a sportolókat -, a táv megtétele után a befutókat is itt várták. Természetesen több magyar versenyző is indult a maratoni távon. Magánemberként, de a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot képviselve Horváth Attila Márk tű. főhadnagy Humán Szolgálat kiemelt főreferense is indult e neves versenyen. A szakadó eső, az erős szél, ami nem egy futásra való ideális idő, sem hátráltatta abban, hogy legyűrje ezt a negyven kettő kilométert.

Bővebben: Maratoni futóverseny Rómában

Tűzoltó félmaraton Párizsban

Több évtizedes múlttal rendelkezõ nemzetközi tûzoltó futóversenyen vett részt egy kis magyar csapat. A minden évben Párizsban megrendezésre kerülõ versenyt a Párizsi Tûzoltó Szövetség rendezi saját és meghívott nemzetközi versenyzõi részére.

Ebben az évben közel 500 fõ tûzoltó vett részt a 21 km-es távon , ahol a Varsóból érkezett versenyzõk szerepeltek a legjobban, de magyar részrõl is siker született, mert Sági József tû. szds (Vác HTP) a 40 év feletti kategóriában elsõ helyet szerzett (72:05) ami az abszolútban a 7.-ik helyet jelentette.

 

Hegyifutó Masters VB Csehország

Az elmúlt hétvégén (08.31) rendezték a 13. Hegyifutó Masters Világbajnokságot a Csehországi Janské Láznén, ahol egy 3 fõs kis magyar csapat is képviseltette magát a 25 nemzetet és 503 versenyzõt felvonultató mezõnyben. A verseny egy 8,6 km-es és 650 m szintkülönbségû pályán zajlott, melynek nagyobb része egy szánkó ill. sípálya volt. A VISE hegyifutó szakosztályából Sági József tûzoltó (Vác HT) az M40-es kategóriában indult, és végig az élmezõnnyel haladva végül az 5.-ik helyett szerezte meg legjobb magyarként, ezzel is bizonítva hogy nem véletlenül nyerte a hazai bajnokságot hegyen és mezein is. A másik két magyar versenyzõ Somogyi Károly és Nagy Róbert az M45-ös kategóriában a 27. ill a 20. helyet szerezték meg.

 

Kilenc arany és kilenc ezüstérem Belfastban

Észak-Írórszág fõvárosában, Belfastban, a Rendõr-Tûzoltó világjátékokon nagyszerû eredményeket ért el a hat fõs magyar csapat. A hetven résztvevõ ország tûzoltói, rendõrei a több mint hatvan sportág, mintegy háromszáz versenyszámában mérték össze erejüket, augusztus eleje és tizedike között.

A magyar csapatból Dr. Kanyó Ferenc tûzoltó alezredes (Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság), Bauer Marton tûzoltó százados a kajak versenyszámokban nyolc arany es egy ezüstérmet szerzett, majd surfkajak-ban további egy arany és egy ezüst éremmel öregbítették a magyar csapat hírnevét.
 

Bővebben: Kilenc arany és kilenc ezüstérem Belfastban