Lépcsőfutó

2013. évi Lépcsőfutó Országos Bajnokság

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség által megrendezésre kerülő 2013. évi Lépcsőfutó Országos Bajnokság versenykiírása.

Eredmények letölthetők (pdf):


Képek a GALÉRIÁBAN: 2013. évi Lépcsőfutó Országos Bajnokság

 
 

RAJTSORREND LETÖLTHETÕ (pdf)

A bajnokság célja: A speciális tûzoltói beavatkozások során fellépõ fizikai igénybevétel versenyszerû keretek közötti felmérése és annak bemutatása a civil társadalom számára.

Helye: SOTE Nagyvárad téri Elméleti Tömb (1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.) /Térkép: itt/

Ideje: 2013. október 12.

Kategóriák:

Tûzoltó Férfi és Nõi kategóriákban hirdetünk gyõzteseket és helyezetteket a következõ korcsoportokban: 18-29 éves (I.), 30- 34 éves (II.), 35- 39 éves (III.), 40-44 ( IV.) éves 45-49 éves (V.) és 50 év felett ( VI.), Nõi 35 év alatt (VII.) és Nõi 35 év felett (VIII.).

Nevezési határidõ:

Nevezni kizárólag — az elsõ 75 pár és 150 egyéni nevezését tudjuk elfogadni, nevezési sorrendben — nevezéseket kizárólag online formában a www.tuzoltosport.hu web oldalon lévõ nevezés ûrlap kitöltésével. 2013. október 07-ig. A www.tuzoltosport.hu oldalon kerül kihirdetésre a résztvevõk beosztásra és a rajtlista (pontos indulási idõponttal) 2 perces indulásokkal.


Letölthetõ a versenykiírás: innen (pdf)

 

 

Szervezõbizottság:

Dr. Kanyó Ferenc tû. alez.

Bauer Márton tû. szds.

Szabó Lajos tû. szds.

Somogyi Dávidné tû. szds.

Fábiánné Bodnár Tünde tû. fhdgy.

Elérhetõség: Tel.: 06-1-459-2450, BM: 30-612, fax: 06-1-459-2455


 A verseny lebonyolítása: (Tervezet)

08.00-13.00 Verseny

13.30-tól Eredményhirdetés

A rajtlista közzétételre kerül a www.fovaros.katasztrofavedelem.hu és a www.tuzoltosport.hu honlapokon.

Az indulási idõ elõtt 45 perccel a versenyzõknek jelentkezni kell a regisztrációnál, ahol a nevezési díj befizetésre kerül, valamint nyilatkozni kell, hogy a versenyen saját felelõsségére vesz részt a nevezett.


A verseny szabályai:

A tûzoltók párban vagy egyénileg futnak fel a 23. emeletre, teljes védõfelszerelésben, légzõkészülék használatával. A párok közötti megengedett maximális távolság egy lépcsõforduló. Az a páros, aki nagyobb távolságra elszakad egymástól, kizárásra kerül.

Felszerelés:

A versenyzõk hozzák magukkal a következõ felszereléseket:

bevetési védõruha (Bristol, Vektor, Sattler), a kivehetõ béléssel együtt

védõcsizma,

tûzoltó védõsisak rendszeresített típusai,

/ munkavédelmi és sportsisak nem megengedett! /

tûzoltó védõkesztyû (munkavédelmi nem megengedett!)

légzõkészülék (acélpalackos), a palack töltõnyomása min. 270 bar, amely a rajtnál ellenõrzésre kerül; légzõ álarc /A légzésvédelmi eszközökrõl mindenki önállóan gondoskodik./

A rendezõk a start elõtt ellenõrzik a védõfelszereléseket, amennyiben nem megfelelõek, a versenyzõ kizárásra kerül.

Résztvevõk:

A versenyen önkéntes-, hivatásos- és létesítményi tûzoltók, valamint a katasztrófavédelmi szervezetek állománya vehet részt. Az indulók maximális létszáma 300 fõ (75 pár), és 150 fõ egyéni, ezért a nevezéseket a beérkezésük sorrendjében tudjuk elfogadni!

Kategóriák:

Tûzoltó Férfi és Nõi kategóriákban hirdetünk gyõzteseket és helyezetteket a következõ korcsoportokban: 18-29 éves (I.), 30- 34 éves (II.), 35- 39 éves (III.), 40-44 ( IV.) éves 45-49 éves (V.) és 50 év felett ( VI.), Nõi 35 év alatt (VII.) és Nõi 35 év felett (VIII.).

Versenyszámok:

Egyéni

2 fõs csapat

Díjazás:

Az elsõ három helyezett egyéniben és párosban érem díjazásban részesül.

Nevezési határidõ:

Nevezni kizárólag — az elsõ 75 pár és 150 egyéni nevezését tudjuk elfogadni, nevezési sorrendben — nevezéseket kizárólag online formában a www.tuzoltosport.hu web oldalon lévõ nevezés ûrlap kitöltésével. 2013. október 07-ig, a www.tuzoltosport.hu oldalon kerül kihirdetésre a résztvevõk beosztásra és a rajtlista (pontos indulási idõponttal) 2 perces indulásokkal.

Nevezési díj:

A versenyre a nevezési díj 3000 Ft/pár és 1500 Ft/fõ, amely tartalmazza a regisztrációs díjat, a verseny emblémájával ellátott emlékpólót, élelmiszer csomagot és a frissítõt.